ANATOLIA AKADEMİ

Ustalık Çalıştayları (Preceptorship Workshops)
“Bilimin ruhu paylaşmaktır” felsefesine inanan ve tüp bebek ile ilgili eğitim faaliyetlerine de çok önem Anatolia, yurt dışından gelen çeşitli küçük gruplara, 2-3 günlük “ustalık programları” başlığı altında, yılda bir kaç kez eğitim vermektedir; şu ana kadar bu şekilde 10 çalıştay düzenlemiştir. 

  • VII. Preceptorship Program (VI. Chinese Preceptorship), 15 - 17 May 2019, ANKARA, Turkey (14 Chinese participants with theoretical and practical education)
  • VI. Preceptorship Program (V. Chinese Preceptorship), April 23-24, 2018, Ankara, Turkey (12 Chinese participants with theoretical and practical education)
  • V. Preceptorship Program (IV. Chinese Preceptorship), March 16-18, 2016, Ankara, Turkey (15 Chinese participants with theoretical and practical education) 
  • IV. Preceptorship Program, (III. Chinese Preceptorship), September 18-20, 2015, Ankara, Turkey (15 Chinese participants with theoretical and practical education)
  • III. Preceptorship Program (I. Russian Preceptorship), May 5-7, 2015, Ankara, Turkey (11 Russian participants with theoretical and practical education)
  • II. Preceptorship Program (II. Chinese Preceptorship), February 11-13, 2015, Ankara, Turkey (15 Chinese participants with theoretical and practical education)
  • I. Preceptorship Program (I. Chinese Preceptorship), October 8-10, 2014, Ankara, Turkey (15 Chinese participants with theoretical and practical education)
  • SHAPE in-Clinic Workshop (Shaping Best Clinical Experience and Expertise) Meeting-II; December 1-2, 2011, Ankara (8 participants; Canada, France, Iran, Sudan, Greece, Denmark with theoretical and practical education)
  • SHAPE in-Clinic Workshop (Shaping Best Clinical Experience and Expertise) Meeting-I; The first SHAPE Meeting in Turkey hosted by Prof. Yarali; December 2-3, 2010, Ankara (15 participants; France, Greece, Egypt, Ukraine, Serbia, Yemen, Iran, Canada, KSA with theoretical and practical education)

Uluslararası Projeler
Prof. Yaralı, üreme tıbbı ile ilgili ulusal/uluslararası çeşitli projeler içinde yer aldı, çoğunu bizzat yürüttü ve bazılarını halen yürütmektedir. Son olarak Hacettepe Üniversitesi’nden almış olduğu ve halen ekibi ile yürüttüğü projede, Prof. Aaron Hsueh (Stanford Üniversitesi, ABD) ve Prof. Kazuhiro Kawamura (Narita University, Japonya) ile işbirliği yaparak, 36 yaşı altındaki prematür yumurtalık yetmezliği olan olgularda in-vitro aktivasyon (IVA) üzerine çalışmaktadır. Prof. Hsueh ve Prof. Kawamura, dünyada IVA’nın mucitleridir.  

Halen ABD’den Prof. John Buster ve ekibi ile işbirliği yaptığı bir başka projede, “Evaluation of the Previvo Genetics Uterine Lavage System For Recovery of Human Preimplantation Embryos” üzerine çalışmaktadır. Yine Prof. Dr. Filippo Ubaldi (Genera IVF Centers, İtalya) and Dr. Sandro Esteves (Androfert, Brezilya) ile halen işbirliği yaptığı bir projede, “ART Calculator” başlığı altında eve canlı bebekle gitmek için farklı yaş gruplarında kaç yumurtaya ihtiyaç olduğu üzerinde çalışmaktadır. Bir başka üzerinde çalıştığı güncel projede, Dr. Sandro Esteves (Androfert, Brezilya) ile işbirliği yaparak, tüp bebekte gebe kalma ihtimali düşük olan bayanların yeni bir sınıflandırması olan POSEIDON sınıflandırması ile ilgili epidemiyolojik bir çalışma yürütmektedir.

Prof. Yaralı’nın liderliğini yaptığı Anatolia Tüp Bebek, yeni bir ilaç olan Pergoveris ile ilgili yapılan çok ülkeli ve çok merkezli çalışmada (ESPART Çalışması), Türkiye’den en fazla hasta sağlayan merkez olmuştur.    

Yurt Dışı Yayınlar
Çok detaylı bir veri tabanına sahip olan Anatolia’da bilimsel çalışmalar yapılıp, bunların bir kısmı ABD’de, bir kısmı da Avrupa’daki toplantılarda sunulmakta ve saygın dergilerde yayınlanmaktadır.  

Prof. Dr. Hakan Yaralı Özgeçmiş ve Akademik Kariyer

Yurt Dışı Tüp Bebek Merkezi Denetlemesi
Gerek klinik gerekse de tüp bebek laboratuvarına yoğun ilgi duyan Prof. Dr. Yaralı, yurt dışında davetli olarak, tüp bebek merkezlerinin klinik ve laboratuvar hizmetlerini denetlemektedir.

 

VIRTUAL WORLD PRECEPTORSHIP ON LUTEINIZING HORMONE IN ART
21 Eylül 2021 | Online
63 ülkeden, 500'ün üzerinde katılımcı ile MEDEA (Medical Education Academy) bünyesinde gerçeklesen  "VIRTUAL WORLD PRECEPTORSHIP ON LUTEINIZING HORMONE IN ART" toplantısına Anatolia Tüp Bebek Merkezi olarak online ev sahipliği yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

7. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
15 - 17 Mayıs 2019 | ANKARA

Anatolia Tüp Bebek Merkezi’nin; Shape in Clinic Meeting Programları kapsamında başlayıp Preceptorship Eğitimleri kapsamında devam eden ve 2010 yılından itibaren her sene düzenlemiş olduğu Uluslararası Eğitim Programları bu yıl da devam ediyor. Anatolia Tüp Bebek Ekibi 15-17 Mayıs 2019'da 7.Uluslararası Precertorship Eğitim Faaliyeti kapsamında Çin'den gelen Tüp Bebek Hekim ve Embriyologlarını ağırladı.

Türkiye’de sadece Anatolia Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yapılan eğitim faaliyetlerine şimdiye dek Kanada, Yunanistan, Irak, Rusya, Ukrayna ve Çin'den 200'e yakın Tüp Bebek Uzmanı ve embriyolog katıldı. Katılımcılara Anatolia Tüp Bebek Merkezi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Hakan Yaralı ve Prof. Dr. Mehtap Polat tarafından yoğunlaştırılmış eğitimler verildi.

 

6. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
23 - 24 Nisan 2018 | ANKARA

Anatolia Tüp Bebek Merkezi’nin; Shape in Clinic Meeting Programları kapsamında başlayıp Preceptorship Eğitimleri kapsamında devam eden ve 2010 yılından itibaren her sene düzenlemiş olduğu Uluslararası Eğitim Programları bu yıl da devam ediyor. Anatolia Tüp Bebek Ekibi 23-24 Nisan 2018'de 6.Uluslararası Precertorship Eğitim Faaliyeti kapsamında Çin'den gelen Tüp Bebek Hekim ve Embriyologlarını ağırladı.

Türkiye’de sadece Anatolia Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yapılan eğitim faaliyetlerine şimdiye dek Kanada, Yunanistan, Irak, Rusya, Ukrayna ve Çin'den 100'ü aşkın Tüp Bebek Uzmanı ve embriyologlar katıldı. Katılımcılara Anatolia Tüp Bebek Merkezi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Hakan Yaralı ve Prof. Dr. Mehtap Polat tarafından yoğunlaştırılmış eğitimler verildi. 

 

5. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
16 - 18 Mart 2016 | ANKARA

Anatolia Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi için artık gelenekselleşen PRECEPTORSHIP eğitim programının beşincisi, 16-18 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim programına Anatolia Tüp Bebek Merkezi’nden, Prof. Dr. Hakan Yaralı, Prof. Dr. Mehtap Polat ve konusunda uzman doktorlar eğitimci olarak katıldı. Çin’den gelen hekim grubu, 3 günlük yoğunlaştırılmış eğitim programını başarı ile bitirdi. Eğitim programında elektronik ortamda doz atama, vaka sunumları ve tüp bebek uygulamaları ile ilgili güncel konular aktif bir şekilde tartışıldı. Katılımcılar 3 gün boyunca düzenlenen klinik tur ile merkezi ve uygulamaları yakından görebildi. 

 

4. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
18 - 20 Eylül 2015 | ANKARA

Preceptorship programlarımızın dördüncüsü 18-19-20 Eylül 2015 tarihlerinde, Çin’den gelen 15 kişilik bir ekip ile gerçekleştirildi. Merkezimiz doktorlarından, Prof. Dr. Hakan Yaralı, Prof. Dr. Mehtap Polat ve alanında çok değerli diğer hekimlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, tüp bebek alanındaki güncel yaklaşımlar ve uygulamalar detaylı olarak tartışıldı. Anatolia için artık gelenekselleşen PRECEPTORSHIP eğitim programlarının beşincisinin Mart 2016 tarihinde yapılması planlanmaktadır. 

 

3. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
6 - 8 Mayıs 2015 | ANKARA

PRECEPTORSHIP Eğitim programlarımızın 3’üncüsü, Rusya’dan gelen 12 kişilik bir ekiple 6-7-8 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim programına Anatolia Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Hakan Yaralı, Mehtap Polat ve konusunda uzman doktorlar katıldı. Katılımcılar ile 3 gün süren yoğun program sırasında hem bilgi ve tecrübelerimiz paylaşıldı hem de kendilerinin danışmak istedikleri vaka örnekleri üzerinden eğitimler verildi. Anatolia için artık gelenekselleşen PRECEPTORSHIP eğitim programlarının 4’üncüsünün Eylül 2015 tarihinde yapılması planlanmaktadır. 

 

2. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
11 - 13 ŞUBAT 2015 | ANKARA

PRECEPTORSHIP eğitim programının ikincisi 11-13 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirildi. İki Embriyolog ve 14 Tüp Bebek uzman doktorundan oluşan Çin’li grup 3 günlük yoğunlaştırılmış eğitim programını başarı ile bitirdi. Eğitim programına Anatolia Tüp Bebek Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Hakan Yaralı, Prof. Dr. Mehtap Polat ve konusunda uzman doktorlar eğitimci olarak katıldı. Eğitim programında elektronik ortamda doz atama, vaka sunumları ve güncel konular aktif bir şekilde tartışıldı. Katılımcılar 3 gün boyunca düzenlenen klinik tur ile merkezi ve uygulamaları yakından görebilme fırsatı yakaladı. Mayıs 2015 tarihinde de güncel Tüp Bebek uygulamalarının paylaşıldığı üçüncü PRECEPTORSHIP eğitimi gerçekleştirilecektir. 

 

1. ULUSLARARASI PRECEPTORSHIP EĞİTİM PROGRAMI
8 - 10 EKİM 2014 | ANKARA

PRECEPTORSHIP Eğitim Programımız, 8-10 Ekim 2014 tarihinde, Çin’den gelen 14 klinisyen ve 2 embriyolog meslektaşımızın katılımı ile gerçekleştirildi. Üç günlük bir eğitim programı çerçevesinde, katılımcılar hem tüp bebek ile ilgili yoğunlaştırılmış, ileri düzey eğitim aldılar hem de klinik uygulamaları yakından görmüş oldular. 

 

2. SHAPE IN CLINIC MEETING
1 - 2 ARALIK 2011 | ANKARA

Shape in Clinic Meeting Programları kapsamında, yapılan 2’nci Eğitim toplantısı, ülkemizde, yine sadece merkezimiz bünyesinde 1-2 Aralık 2011 tarihinde yapıldı. Eğitim programımıza Avrupa’nın çeşitli kliniklerinden gelen toplam 15 kişilik bir klinisyen ve embriyolog ekibi katıldı. Prof. Dr. Hakan Yaralı, Prof. Dr. Mehtap Polat ve alanında uzman hekim ve embriyolog eğitmenler ile birlikte tüp bebek uygulamalarındaki gelişmeler, güncel durum ve yenilikler tartışılırken, klinik tur ve uygulamalı eğitim yapılma fırsatı da yakalanmış oldu. 

 

1. SHAPE IN CLINIC MEETING
2 - 3 ARALIK 2010 | ANKARA
Shape in Clinic Meeting Programları kapsamında, Türkiye’de sadece merkezimiz bünyesinde yapılan eğitim faaliyetine Kanada, Yunanistan, Irak ve Ukrayna’dan toplam 15 kişilik klinisyenlerden oluşan bir grup katıldı. 2-3 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen 2 günlük eğitim programı sırasında, tüp bebek konusunda güncel yaklaşımlar, vaka tartışmaları ve klinik tur gerçekleştirilerek, katılımcılarımıza ekibimiz tarafından yoğunlaştırılmış bir eğitim verildi.