EMBRİYOSKOP - SÜREKLİ EMBRİYO İZLEME SİSTEMİ

Embriyoskop Sayesinde Embriyolarınızın Her Anını Takip Etmek Mümkün

Sürekli Embriyo İzleme Sistemi (embryoscope) ile embriyolarınız artık daha yakından takip ediliyor.

Embriyolar mikroenjeksiyon işleminden sonra inkübatör denilen özel cihazlara kaldırılmakta ve evrensel kabul edilen belli zaman noktalarında dışarı çıkartılarak, mikroskop altında, bazı şekilsel kriterlere göre kalite açısından değerlendirilmektedir.

En son teknoloji ile üretilen bir inkübatör çeşidi olan sürekli embriyo izleme sistemi sayesinde, cihaz içinde bulunan özel kameralar ile, embriyolara zarar vermeyecek şekilde 20 dakika da bir görüntüleme yapılmakta ve bu görüntüler bilgisayar ekranında izlenebilmektedir.

embriyoskop

Sürekli Embriyo İzleme Sistemi İzlemiş olduğunuz embriyoskop videosu, mikroenjeksiyon yapılan yumurtanın embriyoskopa yerleştirildikten sonra her 20 dakika ara ile çekilen fotoğraflarından oluşmaktadır. Embriyonun mikroenjeksiyondan, 5. gün (blastokist) aşamasına kadar olan bütün gelişim süreçlerini içermektedir.

Böylece süreklilik arz edecek şekilde, embriyonun döllenme, bölünme seyrinin takibi ve bölünme anormalliği olan embriyoların tespiti ile tutunma ihtimali en yüksek olabilecek doğru embriyonun seçimi mümkün olabilmektedir.

Merkezimizde tüp bebek alanında yapılan diğer uygulamalar, bireyselleştirilmiş tedavi protokollerimiz ve tüp bebek süreçleri ile ilgili detaylı bilgi için ise tüp bebek tedavisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Embriyoskop (Sürekli Embriyo İzleme Sistemi) Kullanımının Avantajları

embriyoskop

  • Embriyolar günlük değerlendirme için inkübatör dışına çıkartılmadıkları için, inkübatör dışına çıkarmaya ve dış koşullara bağlı olabilecek strese maruz kalmamaktadırlar.
  • Bazı embriyo bölünme şekillerinde maalesef embriyoların transferi sonrasında gebelik ihtimali çok düşük olabilmektedir. Örneğin embriyo 1 hücreden 3 hücreye veya 2 hücreden 5 hücreye direk bölünürse buna direk bölünme denilmekte ve bu embriyolar ile gebelik şansı çok az olabilmektedir. Bu bölünme anormalliğini günde 1 kez yapılan klasik değerlendirme ile tespit etmek mümkün olamamaktadır. Embriyoskop sayesinde, gebelik ihtimali düşük olan, yani seçilmemesi gereken embriyoların saptanması olası olmaktadır.
  • Embriyoların tüm gelişim aşamaları yakından takip edilebilmektedir.
  • Embriyo seçiminde kullanılan ilave parametreler sayesinde daha doğru, yani gebelik ihtimali en yüksek embriyonun seçimine olanak sağlaması olarak sayılabilir.

Biz de merkezimizde, seçilmiş olgularda, sürekli embriyo izleme sistemlerini kullanarak, sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktayız.

tüp bebek tedavisi

Sevinciniz, Sevincimiz... Anatolia Ailesine Katılan Çiftlerimiz Anlatıyor.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi 2005 yılından bu yana 20 binden fazla ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuştur. Bu hikayelerden bazılarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu başarıdaki en önemli etkenler ulusal ve uluslararı kalite standartlarına sahip yüksek teknoloji laboratuvarı, deneyimli ekibidir. Anatolia'da her hasta için özel tedavi uygulanır. Başarı artar, risk azalır. Bu ailenin bir parçası olmak ya da aklınızdaki sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Puan Ver
27 Kişi. Ortalama puan: 3.70
İlk Yayımlanma Tarihi: 12.04.2021
Güncellenme Tarihi: 20.06.2023
Prof. Dr. HAKAN YARALI
YAZAR
Prof. Dr. HAKAN YARALI

Detaylı Özgeçmiş İçin Tıklayın

Prof. Dr. Hakan Yaralı, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası yaptı. Halen, kısmi statüde Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. Tüp bebek alanında hem klinik hem de laboratuvar kısmında sertifikası bulunan hekimlerdendir. 2018 yılında Turkish time tarafından, Dünyada Yankı Uyandıran İlk 100 Türk Hekim arasına seçilmiştir.