EMBRİYO BİRİKTİRME - HAVUZ YÖNTEMİ

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİ NEDİR?

Tüp bebekte havuz yöntemi, düşük over rezervli olgularda denenecek metotlardan bir tanesidir. Düşük over rezervi de kendi içinde, şiddetine göre, bir spektrum oluşturmaktadır. En ağır/derin rezerv azlığı olgularında tercih edilebilir. Amaç transfer edilebilecek embriyo sayısını arttırmaktır. 

 

Anatolia Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tüm tüp bebek uygulamaları ve bireyselleştirilmiş tedavi protokollerimiz ile ilgili detaylı bilgi için tüp bebek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİ NASIL UYGULANIR?

Tüp bebekte havuz yöntemi uygulanırken, bireyselleştirilmiş yumurtalık uyarımı sonrasında, elde edilen embriyolar o ay nakledilmez ve  dondurulur (3. veya 5. günde). Ardından bir veya birden fazla yeni uyarım sonrasında elde edilen embriyolar benzer şekilde dondurulur

 

Ardından, olgunun yaşı, daha önceki uygulama sayısına göre uygun ön hazırlık sonrasında embriyo çözülür ve  transfer edilir.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI

  1. Transfer edilecek embriyo sayısının artması ile transfer başına gebelik oranı artmaktadır.

  2. Çiftin olası bir tedavi iptali sonrası tedaviye küserek, tedaviyi bırakması riskini azaltır.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİNİN DEZAVANTAJLARI

  1. Yetkin yumurta/embriyo ilk uyarım sonrasında elde edilir ise, gereksiz yere birden fazla uyarım yapılmasıdır. Her bir embriyonun tek başına gebelik şansı ne ise, iki embriyo birlikte transfer edildiğinde de embriyo başına gebelik şansı benzerdir.

Biz de seçilmiş olgularda Anatolia’da embriyo biriktirme önermekteyiz.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi 2005 yılından bu yana 20 binden fazla ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuştur. Bu hikayelerden bazılarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu başarıdaki en önemli etkenler ulusal ve uluslararı kalite standartlarına sahip yüksek teknoloji laboratuvarı, deneyimli ekibidir. Anatolia'da her hasta için özel tedavi uygulanır. Başarı artar, risk azalır. Bu ailenin bir parçası olmak ya da aklınızdaki sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Puan Ver
15 Kişi. Ortalama puan: 3.33
İlk Yayımlanma Tarihi: 12.04.2021
Güncellenme Tarihi: 11.07.2023
Prof. Dr. HAKAN YARALI
YAZAR
Prof. Dr. HAKAN YARALI

Detaylı Özgeçmiş İçin Tıklayın

Prof. Dr. Hakan Yaralı, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası yaptı. Halen, kısmi statüde Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. Tüp bebek alanında hem klinik hem de laboratuvar kısmında sertifikası bulunan hekimlerdendir. 2018 yılında Turkish time tarafından, Dünyada Yankı Uyandıran İlk 100 Türk Hekim arasına seçilmiştir.