02 Şubat 2017 / Medikalteknik.com.tr

SAĞLIKLI EMBRİYOLAR PGS YÖNTEMİ İLE ARTIK DAHA NET!

Preimplantasyon Genetik Tarama (PGS) uygulaması ile hangi embriyonun en sağlıklı olduğunu daha net anlaşılırken, gebelik ve canlı doğum oranları artıyor ve düşük riski de belirgin oranda azalıyor

İlerleyen yaş, tekrarlayan gebelik kaybı veya tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan çiftlerde Preimplantasyon Genetik Tarama yöntemi (PGS) önemli bir yer tutuyor. Blastokist safhasında (yumurta toplama yapıldıktan 5-6 gün sonra) embriyolardan hücre alınarak kromozom yapılarının incelenmesi ve normal olan embriyonun rahime nakledilmesi PGS’nin temel amaçları arasında yer alıyor.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi Klinik ve Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Hakan Yaralı; ‘’Özellikle kadın yaşı ilerledikçe sağlıksız yumurtalar nedeniyle gebe kalamama durumu ortaya çıkıyor ve düşük riski artıyor. Sırf deneme yanılma yoluyla, genetik ayıklama yapılmadan, özellikle ileri yaşlardaki kadınlarda, embriyonun sağlığını bilmeden körlemesine transferin hem gebe kalma süresini uzattığını hem istenmeyen düşük oranlarını artırdığını çok iyi biliyoruz.’’ dedi.

Bu yöntemle gebe kalma süresini kısalıyor. Devamı için tıklayın

Sağlıklı Embriyolar PGS Yöntemi ile artık daha net!