TÜP BEBEKTE GEBELİK TESTİ

TÜP BEBEKTE GEBELİK TESTİ NE ZAMAN YAPILIR?

Gebelik testi taze transfer yapılan olgularda, yumurta toplamadan 14 gün sonra yapılır. Donma çözme uygulamalarında ise transferden 9 gün sonra yapılır; çok nadiren eğer 3. gün embriyolar dondurulmuş ve çözülerek transfer edilmiş ise, çözme transferinden 11 gün sonra gebelik testi yapılır.

Gününde yapılan gebelik testi neticesi 50 IU/L üzerindeki değerler güven vericidir. İlk gebelik testinden sonra tüm hastalarımızda 2 gün ara ile, toplam 3 kez, gebelik testi yapılmasını planlarız.

Arzu edilen, kanda gebelik testi değerinin 2 günde en az iki katına artmasıdır (güven verici olan yükselme. Gebelik testi neticesine göre gebeliğin tekiz ya da ikiz olacağını öngörmek mümkün değildir.

Tüp bebek aşamaları ve bu alandaki tüm uygulamalarımızın detaylarını öğrenmek için tüp bebek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

TÜP BEBEKTE GEBELİK TESTİ İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

  • Planlanan gebelik testi günü vajinal kanama olup olmamasından bağımsız olarak, gebelik testinin yapılmasını arzu ederiz.

  • Bazen ilk gebelik testi ve/veya tekrar gebelik testleri güven verici olmayabilir; yani yükselme iki katından az veya yükselme yok veya düşüş olabilir. Böyle durumlarda gebelik testi üçten fazla tekrar edilir.

  • Gebelik testi 1500-2000 IU/L üzerine çıktığı zaman ancak vajinal ultrasonografi ile gebelik kesesi görülebilmektedir. Bu değerlerin altında ise vajinal ultrasonografi ile gebelik kesesi görülemez.                                                                                                                                                  
  • Bazen (hem doğal gebeliklerin hem de tüp bebek gebeliklerinin %10-12’i) kimyasal gebelik (biokimyasal gebelik) ile sonuçlanır. Bu durumda gebelik testi sağlıksız, güven verici olmayan yükselme/plato yapma/düşme gösterir, ardından da negatifleşir. Güven verici olmayan, yani sağlıksız yükselme/plato yapma/düşme gösteren hastaların bir kısmında da düşük veya dış gebelik ile karşılaşılabilmektedir.

tüp bebek tedavisi

Sevinciniz, Sevincimiz... Anatolia Ailesine Katılan Çiftlerimiz Anlatıyor.

Tüp bebek gebeliklerinde, doğal yolla gebelikler kadar düşük riski (ne daha az, ne daha fazla) vardır. Tüp bebek gebeliklerinin %3’ünde de, maalesef, tüp gebeliği (dış gebelik) olabilmektedir. Tüp bebek sonrası dış gebelik olabilmesi için en önemli risk faktörü, hastanın tüp bebek yapılmadan önce hasarlı tüp varlığıdır.

Anatolia Tüp Bebek Merkezi 2005 yılından bu yana 30 bine yakın ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuştur. Bu hikayelerden bazılarına buradan ulaşabilrsiniz. Bu başarıdaki en önemli etkenler ulusal ve uluslararı kalite standartlarına sahip yüksek teknoloji laboratuvarı, deneyimli ekibidir. Anatolia'da her hasta için özel tedavi uygulanır. Başarı artar, risk azalır. Bu ailenin bir parçası olmak ya da aklınızdaki sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Puan Ver
169 Kişi. Ortalama puan: 2.76
İlk Yayımlanma Tarihi: 13.04.2021
Güncellenme Tarihi: 18.02.2025
Prof. Dr. Sezcan MÜMÜŞOĞLU
YAZAR
Prof. Dr. Sezcan MÜMÜŞOĞLU

Detaylı Özgeçmiş İçin Tıklayın

Prof. Dr. Sezcan Mümüşoğlu, 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle tamamladı. Sezcan Mümüşoğlu, uzmanlık eğitimini de aynı üniversitede Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda tamamladı. Mümüşoğlu, 2015-2016 yılları arasında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilen “Introduction to Clinical Research and Training (ICRT)” eğitim programını tamamlayarak klinik epidemiyoloji ve istatistik konusunda sertifika almaya hak kazandı.